vrijdag 12 augustus 2011

BabyQuilt


Enige tijd geleden hebben onze buren een baby gekregen, een klein meisje. Eigenlijk hadden we geen contact met deze buren van een paar huizen verderop maar het leek mij toch leuk een kaartje te doen, door dat kaartje werden wij ook uitgenodigd op hun kraamfeest. Erg leuk maar ook erg druk! De hele familie was er en er werd gedineerd op de ouderwetse chinese manier, alles werd dus zelf gekookt! ^_^ Wat waren wij blij dat we niet gegeten hadden want als je je bord leeg had stond er alweer iemand met wat nieuws! Vriendelijke mensen zijn het zeker, alleen omdat de uitnodiging op het allerlaatste moment kwam moest het cadeau nog komen (laat staan bedacht worden). Dus wij naar de Prenatal, wat een keuze daar, en wat een hoge getallen op de prijskaartjes. Ik had wel verwacht dat het duur zou zijn maar zo... Mijn vriend kwam er ook niet uit en voelde zich steeds ongemakkelijker bij het idee dat ik vrolijk aan het huppelen was door een babywinkel (die zou wel denken) dus wij weer naar huis en onderweg kwam ik op het idee van een babyquilt. Eerst maakte ik een quilt van zeshoekjes, wat groter dan normaal (zie foto hieronder).
Alleen helaas het is Chinese stof en het liet weer los van elkaar, zelfs toen ik voor de tweede keer genaaid had over de naden in de hoop dat het extra vast zat. Uiteindelijk is het niet de zeshoekjes geworden, althans niet helemaal. Vanochtend werd ik wakker met een steengoed idee (al zeg ik het zelf)! En ik ben van 's ochtends tot 's avonds tien uur bezig geweest, eerlijk waar de tijd vloog voorbij zo'n plezier ik erin had hihi, ook al ben nog een beginner maar ik had er echt plezier in!

Toch heb ik de gele Chinese stof wel goed weten te krijgen d.m.v. twee keer met de naaimachine erover heen te zijn geweest, en een paar zeshoekbloemetjes weten te herstellen (althans zolang er niet aangetrokken word gaat het goed). Morgen maak ik het af en dan hopen dat de buren thuis zijn, kan ik het geven, ben zo ontzettend benieuwd naar hun reactie!

Zie hier de foto's:


1 opmerking:

  1. Een prachtig verslag!!! En heel mooie foto's!
    Het is echt een plaatje geworden; en ik heb hem in het echt gezien, dus ik kan het weten....... :))
    Liefs van ons en poot van Eddie! ;)
    (Joris durft nog steeds niet zo goed, maar wordt wel rustiger......)

    BeantwoordenVerwijderen